PRIMER, apel către cetățeni: ‘Rugăm populația să nu își facă stocuri de paracetamol’

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a rugat joi populaţia să dea dovadă de solidaritate şi responsabilitate şi să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente.

„Rugăm populaţia să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente. Putem fabrica sau importa suficiente cantităţi care să ajungă la toată lumea, dar nu putem face faţă solicitărilor dacă din panică se cumpără zeci de cutii. PRIMER – care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie din ţară – are o capacitate însumată instalată de producţie anuală de peste 10 miliarde de unităţi terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile şi nesterile, perfuzabile, topice şi multe altele. Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs şi pus în circulaţie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente”, a declarat reprezentantul PRIMER, Dragoş Damian, citat într-un comunicat de presă.

Citeste și:  Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia

In comunicat se arata ca anul trecut companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) şi 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), „principalele” două medicamente utilizate şi în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19, volume care „pot fi dublate” la solicitarea autorităţilor, iar capacităţile de producţie pot creşte cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.