Prof. Mircea Martin, Doctor Honoris Causa al Universităţii Transilvania din Braşov

Vineri, 16 iulie 2021, Universitatea Transilvania din Braşov i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române.

Nu numai că numele profesorului Martin se identifică cu teoria literară ca reflecţie vie, morală şi estetică, dar între distinsul profesor şi Universitatea Transilvania a existat întotdeauna o legătură strînsă, care a marcat toate fazele de construcţie a forului studiilor noastre literare, încă de la edificarea Literelor braşovene. Mulţi dintre cei ce au predat şi predau la Facultatea de Litere i-au fost studenţi, doctoranzi sau l-au avut pe profesorul Martin ca membru în comisiile lor doctorale sau în comisiile de acordare a unor grade didactice. Toate acestea atestă o relaţie profundă, bazată pe afinitate intelectuală, care ne onorează.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc în cadrul Colocviului anual al Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România.

La ceremonie au participat rectorul Universităţii Transilvania, prof. Ioan Vasile Abrudan, preşedintele Senatului, prof. Mircea Ţierean, decanul Facultăţii de Litere, conf. Adrian Lăcătuş, şi profesorii Rodica Ilie, Caius Dobrescu şi Virgil Podoabă.

Prof. Mircea Martin este membru corespondent al Academiei Române. A fost şeful catedrei de Teoria literaturii a Facultăţii de Litere din Universitatea Bucureşti. A publicat 10 cărţi şi peste 1.000 de articole şi studii în revistele şi ziarele culturale româneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.