Profesorii din toată țara sunt invitați la Simpozionul Național Superteach

Cea de a doua ediție a Simpozionului Național SuperTeach va avea loc pe 13 mai, la Iași. Evenimentul este dedicat profesorilor din toată țara care au absolvit Programul de Mentalitate Deschisă în Educație (Outward Mindset in Education), oferit de SuperTeach, precum și tuturor dascălilor care sunt preocupați să identifice soluții pentru o predare și o relaționare eficientă cu elevii, părinții acestora și colegii de cancelarie.

Tema evenimentului „De ce Practici MD?” reprezintă un context de împărtășire a unor bune practici educaționale, care au la bază aplicarea principiilor și instrumentelor Programului de Mentalitate Deschisă în Educație. „Profesorii au nevoie să se audă și să se vadă unii pe ceilalți, să facă schimb de bune practici, să afle și alte perspective ale școlii pentru a crește și a-și ajuta și elevii să crească. Mentalitatea deschisă este despre a-l vedea pe cel din fața ta cu nevoile și obiectivele sale și despre a realiza importanța creării unei stări de bucurie și armonie în școală, atât în clasă, cât și în cancelarie”, spune Cristina Gheorghe, cofondator al Asociației SuperTeach și președinte al Institutului Dezvoltării Personale.

Citeste și:  Muzeul Județean de Istorie Brașov nu va participa sâmbătă la Noaptea Muzeelor

Evenimentul SuperTeach de la Iași, 13 mai, este structurat în două părți:

  1. Conferința „De ce Practici MD?” și Atelierul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, dedicate tuturor profesorilor dornici să se dezvolte și să susțină transformarea educației românești;
  2. Simpozionul Național „Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație”  și workshop-ul susținut de Cristina Gheorghe și Seth Wilkins, dedicate exclusiv absolvenților Programului de Mentalitate Deschisă în Educație.

În prima parte a evenimentului, toți profesorii se vor bucura de împărtășirile unor oameni dedicați, precum Cristina Gheorghe, cofondator SuperTeach și Președinte al Institutului Dezvoltării Personale, Felix Tătaru, Președintele Asociației SuperTeach, Dragoș Anastasiu, cofondator SuperTeach, Seth Wilkins, reprezentantul Institutului Arbinger, precum și profesorii Carmina Vakulovski si Adrain Timofti. Aceștia vor prezenta exemple de bune practici, inspirate de Programul MDE®, care pot influența și susține eficientizarea sistemului de învățământ românesc.

Citeste și:  Târgul Liceelor își deschide porțile pentru elevii de gimnaziu, joi și vineri, la Institutul de Cercetare - Dezvoltare al Universității Transilvania

Simpozionul, desfășurat în cea de a doua parte a evenimentului, este dedicat absolvenților Programului de Mentalitate Deschisă în Educație și va fi o celebrare a reușitelor implementării conceptelor MDE® de către profesorii din comunitate. Acest program i-a sprijinit în înțelegerea unor contexte dificile, în conștientizarea unor procese și în implicarea într-un demers de transformare personală, care a generat un impact pozitiv asupra elevilor, părinților, colegilor și, nu în ultimul rând, asupra profesorului care și-a asumat procesul de schimbare. În cadrul Simpozionului Național vor fi prezentate lucrările ce abordează bune practici de aplicare a instrumentelor MD, precum și impactul aplicării conștiente a acestora. Evenimentul se va încheia cu atelierul susținut de Cristina Gheorghe și Seth Wilkins.

Citeste și:  Începe Festivalul Național de Muzică „Brașov Live Fest” 2024, la Cinematograful Astra

De ce să participi la Simpozionul Național SuperTeach de la Iași, pe 13 mai?

  • Vei face schimb de idei și de experiențe cu profesori dedicați din întreaga  țară și cu speakeri inspiraționali.
  • Vei descoperi, prin intermediul Atelierului MDE®, cum poți transforma o abordare ineficientă într-una cu un impact educațional și relațional optim.
  • Vei descoperi exemple de bune practici, urmărind întregul proces –  de la provocările identificate de profesorii SuperTeach până le soluții și perspective noi.

Pentru informații despre agenda și înscriere, accesați: https://tinyurl.com/cvxn4787

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.