Prognoza meteo pentru luna iunie. Când se încălzește vremea

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni: Mai rece decât este normalul acestei perioade, în prima săptămână, dar uşor mai cald în cea de-a treia. Vor exista perioade cu excedent de precipitaţii în anumite zone.
Meteorologii au anunţat, marţi, cum va fi vremea în luna iunie, precizând că, în prima săptămână, temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei. În cea de-a treia săptămână va fi mai cald în toate regiunile, iar în restul intervalului vor fi temperaturi normale pentru luna iunie. În următoarele patru săptămâni, vor exista perioade cu excedent de precipitaţii în anumite zone.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

Potrivit meterologilor, în săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nordice şi centrale.

”Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în cele estice va fi deficitar. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval”, au transmis meteorologii.

În săptămâna, 08.06.2020 – 15.06.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

”Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă”, au mai precizat meteorologii.

Citeste și:  UNTOLD, ales pentru a doua oară, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume

În cea de-a treia săptămână, respectiv 15.06.2020 – 22.06.2020, temperatura va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Va ploua excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării.

În ultima săptămână a intervalului, respectiv 22.06.2020 – 29.06.2020, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.