Prohibiție pe Valea Prahovei și Brașov: Prețurile pachetelor de sărbători

Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit pentru Crăciun oferte care pornesc de la 900 de lei și ajung la 5.100 de lei. Turiștii vor participa la pomana porcului, focuri de tabără sau vor fi colindați, potrivit Mediafax.

Sinaia, Bușteni sau Azuga rămân stațiunile montane cu mare căutare în rândul turiștilor care vor să petreacă vacanța de Crăciun pe Valea Prahovei. Hotelierii au pregătit pachete turistice pentru fie care buzunar. De exemplu, pentru cei care nu au buget prea mare, o opțiune bună este sejurul la o pensiune.

O pensiune din Sinaia are un pachet, de Crăciun, de 840 lei, pentru doi adulți, 3 nopți de cazare cu mic dejun. Sejurul include și o excursie la Râșnov și Bran. Turiștii au în vilă bucătărie complet echipată.

Mai scump este sejurul la un hotel de 4 stele din Perla Carpaților, situat aproape de centrul stațiunii. Sejurul de trei nopți costă 3.000 lei camera dublă sau 3.650 de lei un apartament. Pachetul include micul dejun și prânzul, iar în ziua de Crăciun va fi un prânz tradițional cu muzică live. Un ansamblul de dansuri populare va destinde atmosfera. În seara zilei de 24 decembrie va fi tradiționala pomană a porcului, cu foc de tabără, vin fiert, țuică fiartă și obiceiuri de Crăciun. Turiștii au acces gratuit la piscină, saună, salină sau jacuzzi. Pentru un copil de până la 2 ani nu se plătește nimic. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani se achită 550 de lei pe sejur, iar cei care depășesc vârsta de 7 ani plătesc 700 de lei. Copiii până la 7 ani vor avea masa de Crăciun separate, cu animație pentru cei mici.

La Bușteni, tarifele sunt ceva mai mici decât la Sinaia.

900 de lei de persoană costă sejurul de Crăciun la o pensiune din această stațiune. În acești bani sunt incluse 4 nopți de cazare, cina pe 24 decembrie, cu meniu festiv și vizita lui Moș Crăciun, alături de colindători. Va fi și o cină festivă pe 25 decembrie, cu muzică și un moment artistic. Pentru copiii între 7 și 12 ani, tariful este de 50% din valoarea pachetului, iar copiii până la 7 ani beneficiază de gratuitate, fără pat suplimentar și meniu.

Pentru turiștii care caută rafinamentul, o vilă din Bușteni are o ofertă de 1.155 de lei de persoană, în camera dublă, pentru 4 nopți de cazare. Pachetul conține cazarea cu mic dejun buffet, o gustare tradițională însoțită de vin fiert, colindătorii vor fi și ei prezenți, iar copilașii cuminți vor găsi cadouri sub brad. Va fi un prânz festiv în ziua de Crăciun, iar pentru relaxarea turiștilor, proprietarii oferă acces gratuit la saună, timp de 30 de minute, într-una din zile. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, tariful este de 400 lei/ sejur, iar cei de până la 6 ani au gratuitate.
Crăciunul va fi o sărbătoare magică, promit angajații altei pensiuni din stațiunea de la poalele Caraimanului.

Trei nopți de cazare costă 975 de lei de persoană, loc în camera dublă. Pachetul cuprinde cazarea cu mic dejun, ajunul „ca pe la noi și prânz de sărbătoare mare”. În ajun va avea loc împodobirea bradului, vor fi colinde românești, Moș Crăciun va împărți daruri, dar se va organiza și o cină tradițională în jurul focului de tabără. Turiștii vor fi răsfățați cu afumături muntenești: cârnați, slăninuță cu boia iute sau șorici frăgezit în sare, topitură de legume cu ciuperci de pădure, jumeri gospodărești, pită neagră pe vatră sau gogoșele turnate.

La Azuga găsim unul dintre cele mai căutate hoteluri de cinci stele de pe Valea Prahovei, pentru turiștii care caută luxul de Crăciun. Sejurul pentru această sărbătoare costă de la 3.100 de lei la 5.110 lei, în funcție de timpul de cameră.

Pachetul include cazarea cu mic dejun pentru 3 nopti și cina. Moș Crăciun va fi așteptat cu colinde, mere coapte și nuci, dar și șampanie. Turiștii vor avea, de Crăciun, un dejun traditional, iar pe perioada sejurului este oferit acces gratuit la centru SPA. Separat, există și un pachet pentru copii. Astfel, pentru cei de până la 6 ani se plătește, de exemplu, un tarif de 200 de lei. Pachetul include mic dejun, loc de joacă și activități, cu supraveghere, petrecere cu animatori în 25 decembrie.

Cele mai căutate au fost vilele care se închiriază în întregime pe perioada sărbătorilor. O astfel de vilă, din Azuga, care are o capacitate de 10 adulți în 5 spații de cazare, se închiriază, în perioada pentru 5 zile cu 2.800 de lei. Tariful include doar cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.