Proiect interjudeţean de mobilitate cicloturistică între judeţele Covasna – Braşov – Sibiu

Consiliul Judeţean Braşov, partener în două proiecte majore! Ieri a fost convocată o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Braşov pentru aprobarea primului proiect interjudeţean de mobilitate cicloturistică – „Trasee cicloturistice integrate în judeţele Covasna – Braşov – Sibiu”.

Împreună cu 41 de administraţii publice locale din judeţul Brașov şi în parteneriat cu autorităţile judeţene şi locale din Covasna şi Sibiu, se pregătește acest proiect pe care va fi depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, PNRR/2022/C11/I.4, Componenta 11 – Turism și cultură, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km trasee cicloturistice.

„Noi, la nivelul Consiliului Judeţean, vom identifica toate terenurile aflate în domeniul public și privat al judeţului Braşov, pretabile pentru amenajarea pistelor de ciclism şi vom stabili cele mai potrivite rute, astfel încât traseele să aibă continuitate şi să fie legate cu cele din judeţele Covasna şi Sibiu. În momentul de faţă avem în lucru un studiu de fezabilitate în urma căruia vom cunoaşte lungimea traseelor care pot fi amenajate în judeţul Braşov, spune Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

O altă hotărâre cu caracter de urgenţă care a fost adoptată ieri, a vizat aprobarea proiectului privind construirea Spitalului Clinic de Pneumoftizioligie și Boli Infecțioase Brașov, în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția I2 – Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, Investiția specifică I2.2 – Echipamente și aparatură medicală.

Citeste și:  Au început lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov

„Am aprobat şi acordul de parteneriat între UAT Municipiul Braşov – în calitate de solicitant şi lider de parteneriat, şi UAT Judeţul Braşov. Conform indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului, valoarea totală a proiectului este de 584.089.096,16 lei inclusiv TVA, iar Municipiul Braşov îşi asumă implementarea şi asigurarea cofinanţării acestuia peste pragul de 95% asigurat prin PNRR. Acest proiect investiţional pe care îl susţinem în calitate de parteneri se află pe lista scurtă de proiecte mature a Ministerului Sănătăţii şi am toate convingerea că va fi aprobat la finanţare, astfel încât până la finele anului 2026 să avem în municipiul Braşov un spital nou, modern şi adaptat cerinţelor asigurării unui act medical la standarde europene”, mai spune Adrian Veștea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.