Proiectul Primul ghiozdan, demarat de Municipalitate în 2010, continuă și în acest an. Peste 2.500 de boboci de la clasa pregătitoare au primit primul ghiozdan

Anul școlar vine la Brașov cu vești bune pentru elevii și părinții acestora: noi investiții în infrastructura de învățământ, achiziționarea de echipamente IT moderne pentru desfășurarea orelor de școală, iar peste 2.500 de boboci au primit astăzi și primul lor ghiozdan cu rechizitele necesare. În același timp, Municipalitatea continuă demersurile pentru rezolvarea problemei lipsei de spații în unitățile de învățământ, dar și pentru a le putea asigura elevilor o masă caldă.

Prezent la deschiderea anului școlar la Școala gimnazială nr. 6, primarul Allen Coliban a vorbit despre emoțiile care îl încearcă în prima zi de școală, atât ca fost elev, cât și ca părinte.

,,Prima zi de școală înseamnă foarte multe emoții, pe care le-am avut cu toții la vârsta școlii. Ne amintim cu drag de această zi, de lacrimile de boboci, de buchetul de flori pentru doamna învățătoare, de podul de flori pregătit de elevii mai mari. După aceea, aceleași emoții le trăim ca părinți, pentru că întotdeauna când ne despărțim de copiii care trec pragul școlii, ni se pune câte un nod în gât cu gândul la ce urmează și la acest traseu frumos pe care îl oferă școala”, a declarat primarul Allen Coliban.

Totodată, el a vorbit și despre proiectele pe care le are municipalitatea pentru a îmbunătății condițiile în care se desfășoară activitatea educațională, inclusiv cele care se adresează elevilor, în mod direct.

,,Din păcate, la nivel de spectru politic, ultimii 30 de ani cred că marchează repetenția politicienilor din România cu privire la asigurarea condițiilor și a finanțărilor corespunzătoare pentru actul educațional. Mă refer aici la ceea ce se întâmplă la nivel central. Noi la nivel local căutăm soluții pe termen scurt pe termen mediu și pe termen lung. Am fost astăzi la Școala 6, una dintre școlile cele mai căutate și cu bucurie am anunțat că deschidem trei noi săli de clasă începând din acest an școlar și încă trei sunt în pregătire. Avem un proiect de dotare a unităților de învățământ cu sisteme cu table inteligente cu proiectoare. Proiectul acesta este cu finanțare europeană. Totodată căutăm soluții pentru a suplimenta infrastructura școlară cu spații noi și îmi pun încrederea că presiunea pe care părinții o exercită asupra politicului local va fi resimțită și la nivel de consiliu local, astfel încât programe importante precum cel privind o școală nouă, precum cel privind masa caldă în școli vor întruni votul majorității Consiliului Local. Am avut dialog cu părinții de la Antipa și cu cadrele didactice. Am găsit soluții de relocare temporară, pe perioada lucrărilor, către alte instituții de învățământ. Din păcate este o situație recurentă în municipiul Brașov pentru că ne confruntăm cu deficit de spații de școli. Și din păcate soluția pe care am propus-o, aceea de a avea o școală nouă încă din acest an școlar, este de trei luni de zile întârziată de votul negativ al Consiliului Local. Mâine voi avea o ședință de îndată convocată la Primăria Municipiului Brașov la care sunt invitați și părinți și cadre didactice. Oricine e interesat de soluția pe care am promovat-o și pe care am supus-o discuției Consiliului Local, mă refer la cea de școală nouă, dar și la un program pilot de masă caldă în școli, poate să vină, să intervină și să pună presiune pe politicienii locali. Este modul în care vom putea să ajutăm decidenții să ia o decizie în timp cât mai scurt”, a precizat primarul Allen Coliban.

Primul ghiozdan

Proiectul Primul ghiozdan, demarat de Municipalitate în 2010, continuă și în acest an pentru elevii din clasa pregătitoare. Astfel, 2.540 de elevi din clasa pregătitoare au găsit pe bancă ghiozdanele cu toate rechizitele necesare pentru începerea anului școlar.

,,Primul ghiozdan este un program care continuă, iar astăzi au fost distribuite toate ghiozdanele și rechizitele necesare pentru acest început de an școlar. Astăzi am intrat alături de școlarii din clasa pregătitoare și am împărțit emoția cu ei, emoția întâlnirii educatorului și emoția întâlnirii colegilor de clasă”, a spus primarul Allen Coliban după ce a oferit ghiozdanele cu rechizite bobocilor de la Școala gimnazială nr. 6.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2022-2023 conține: un ghiozdan, 4 caiete tip I; 4 caiete de matematică; un bloc de desen A4; 10 creioane HB; două seturi de creioane colorate; o radieră; două ascuțitori; un penar; acuarele; pensule (diferite mărimi); plastilină; coperți caiete; două seturi de hârtie glasată; două seturi de carton colorat; lipici solid și lichid; 5 dosare plastic cu șină; 100 de folii de plastic transparentă protecție pentru documente A4 și un vocabular.

Școala româno-finlandeză ERI

Astăzi și-a deschis porțile pentru micii școlari și Școala româno-finlandeză ERI. La deschidere au fost prezenți ES d-na Marjut Akola, Ambasadorul Finlandei în România, și primarul Allen Coliban.

,, Anul acesta am preferat să aleg una dintre cele mai solicitate școli din Brașov din sistemul public, dar și o școală din învățământul privat. Și am venit la deschiderea școlii Eri, o școală finlandeză, o școală privată bazată pe sistemul de învățământ finlandez. Asta pentru că este foarte important să încercăm să testăm și să încurajăm astfel de forme alternative de educație în condițiile în care avem un punct comun, acela de a pune elevul în centrul actului educațional, iar acesta este un principiu de bază și în învățământul finlandez, o formă de învățământ pe care încercăm să o încurajăm și în zona școlilor publice. În această toamnă, cu experți din Finlanda și cu susținerea Ambasadei Finlandeze în România vom avea un training pentru profesori și pentru cadre didactice din sistemul public, astfel încât, de anul viitor, să putem vorbi despre opțiunea de a avea clase de învățământ finlandez în sistemul public din Brașov. Sunt demersuri de îmbunătățire a calității învățământului brașovean, iar în această zonă mă bucur că avem parteneriate atât în sistemul public cât și în sistemul privat, pentru că împreună suntem o comunitate puternică”, a declarat primarul la deschiderea a acestei școli.

Viceprimarul Sebastian Rusu a fost prezent la deschiderea anului școlar la două unități de învățământ, Colegiul Național Unirea și Școala Profesională Germană Kronstadt. Alături de edili, și consilierii locali au fost prezenți la festivitățile de început de an la unitățile de învățământ unde sunt membri în consiliul de administrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.