Proiectul Sala Polivalentă a fost livrat de firma de arhitectură

Firma de arhitectură Dico și Țigănaș a livrat vineri, 3 iulie, conform contractului, proiectul tehnic aferent Sălii Polivalente pe care municipalitatea dorește să o construiască în zona Bartolomeu – capăt de linie RATBV.

„Vineri am primit, conform contractului, proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă Brașov. Sunt aproximativ trei metri cubi de documentație, este un obiectiv de mare complexitate, documentația corespunde din toate punctele de vedere, pentru că sunt incluse echipamente moderne, pentru eficientizare energetică, pompe de căldură etc, sunt tehnologii de ultimă generație, iar acum suntem în faza în care ar trebui să lansăm licitația pentru execuția propriu-zisă a acestui obiectiv. Este un proiect foarte amplu, am depus și la Compania Națională de Investiții cererea și studiul de fezabilitate, am avut discuții săptămâna trecută, la București, cu conducerea Ministerului Dezvoltării, a CNI și cu prim-ministrul Ludovic Orban. Urmează aprobarea în comisia tehnică interministerială și emiterea hotărârii de guvern pentru ca acest obiectiv să fie trecut pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi finanțat din bugetul CNI. Vom face un pas important, pentru că este o investiție majoră, care cred că va fi foarte benefică pentru municipiul Brașov și România“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Primarul a reamintit că la ultima ședință de consiliu local a fost adoptată și o hotărâre care a clarificat situația amplasamentului din vecinătatea acestei zone, unde municipalitatea derulează proiectul de construire a unui Park&Ride, care va deservi și Sala Polivalentă.

 Totodată, el a vorbit și despre demersurile făcute pentru clarificarea situației Clubului Sportiv Brașovia, pe care municipalitatea dorește să-l preia și să-l modernizeze. ,,Am făcut demersuri la nivelul Ministerului Educației și am discutat atât cu prim-ministrul, cât și cu Ministrul Educației pentru trecerea în domeniul public al municipiului Brașov și în infrastructura de învățământ a Clubului Sportiv Brașovia, ca să gândim și acolo un proiect de modernizare și de investiții, care să completeze Sala Polivalentă. Ar fi foarte bine dacă am ajunge la o concluzie cu Ministerul Educației și am gândi cu proiectanții un concept pentru un stadion pe actualul stadion Brașovia – și aici subliniez că nu facem decât să investim în această bază sportivă. Astfel, toată această zonă, de câteva zeci de hectare, va fi transformată într-un complex sportiv cu activități specifice, într-o zonă foarte accesibilă și care răspunde necesităților de acces, mobilitate, fluidizare a traficului, pe care o vom moderniza, pentru a nu mai arăta ca în prezent”.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Referitor la preluarea construcției Sălii Polivalente de către Compania Națională de Investiții, reamintim că premierul Ludovic Orban a promis sprijinul său pentru acest demers, în cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o la Brașov în urmă cu două săptămâni, declarând că „Este o sală polivalentă modernă, de mare capacitate. Este un proiect care va fi finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI) cu o cofinanțare din partea autorităților locale”.

Primăria Brașov are încheiate toate etapele necesare demarării licitației. „Noi am parcurs etapele referitoare la situația juridică a terenului, am făcut studiul de fezabilitate, iar acum avem proiectul tehnic, ce cuprinde detaliile de execuție. Practic, CNI mai are doar să aprobe acest proiect, să-l includă în lista-sinteză, să preia obiectivul și documentația pe care o avem și să procedeze efectiv la licitația pentru execuția acestei investiții. Am câștigat foarte mult timp și am gândit că nu e bine doar să cerem, ci să facem și noi ceva, și am parcurs pașii cei mai importanți pentru ca CNI să poată să treacă la licitația de lucrări“, a mai precizat reprezentantul Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.