Protest al angajaților din sistemul sanitar în centrul Capitalei

Federația Solidaritatea Sanitară a organizat un protest în centrul Bucureștiului, astăzi, 11 martie, pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la salarizare. Acțiunea este programată să debuteze înainte de prânz, în Piața Victoriei, unde se vor aduna sute de angajați din sistemul sanitar din toată țara.

De la sediul Guvernului, protestatarii vor porni în marș spre ministerele Sănătății și Muncii, scandând lozinci precum „Vrem salarii decente!” și „Respect pentru personalul medical!”. Protestul se va încheia în fața Palatului Parlamentului.

Nemulțumirile sindicaliștilor vin după ce Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, o creștere a salariilor din Sănătate cu 20% în două tranșe egale, în luna Martie și în luna Iunie. Reprezentanții sindicali consideră că această majorare este insuficientă și afirmă că sumele în plus nu acoperă evoluția inflației. Mai mult de atât, ei reclamă faptul că ordonanța de urgență a Executivului nu conține nicio prevedere referitoare la sporuri sau la tariful orar al gărzilor.

Citeste și:  Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.