Razie, în Brașov, pentru combaterea comerțului ilegal cu produse pirotehnice

Polițiștii brașoveni au desfășurat acțiuni pentru combaterea comerțului ilegal cu produse pirotehnice în întregul județ. În timpul acțiunilor au fost verificate atât persoanele fizice cât și cele juridice.
Astfel au fost identificați pe Șoseaua Cristianului din municipiul Brașov doi bărbați de 32, respectiv 38 ani, care vindeau 120 bucăți articole pirotehnice din clasa F3, 290 bucăți articole pirotehnice clasa I, 100 bucăți articole pirotehnice categoria P1 și 330 bucăți obiecte pirotehnice, fără a avea inscripționate categoria din care fac parte și pentru care nu au putut face dovada că sunt autorizați să le dețină și să le comercializeze.
În timpul aceluiași control, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase Brașov și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, au efectuat verificări la o societate comercială, cu punct de lucru în municipiul Brașov. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, societatea în cauză, comercializează către publicul larg, articole pirotehnice din categoria F2, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, 18 articole pirotehnice din categoria F2 și 36 articole pirotehnice neetichetate în limba română, dincategoria F1. De asemenea, în Codlea, polițiștii au depistat pe str. Freziei un bărbat în vârstă de 39 ani, care deținea 1.000 petarde, pe care intenționa să le comercializeze, cu încălcarea dispozițiilor legale, iar pe str. Muntișor din municipiu, polițiștii au identificat o tânără în vârstă de 21 ani, care deținea în vederea comercializării, 180 bucăți petarde.
Lucrătorii Poliției Orașului Victoria au depistat asupra unui tânăr în vârstă de 24 ani, 3 baterii artificii cu 19, respectiv 16 focuri, din clasa F2, aproximativ 450 petarde și 40 bucăți artificii clasa F2. Tot în Victoria, a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 44 ani care intenționa să comercializeze, 15 baterii artificii din categoria F2, cu 25, 20 respectiv 16 focuri, aproximativ 2100 petarde și 22 artificii categoria F2. De asemenea, un bărbat în vârstă de 35 ani a fost depistat de către polițiști, în timp ce comercializa într-o piață din orașul Victoria, 17 artificii și 4 bateriiartificii din categoria F2.
La Făgăraș, polițiștii au depistat o femeie care comercializa articole pirotehnice (84 bucăți) clasa 1, fără a îndeplini prevederile legale.
În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” și ”orice operațiuni cu articole pirotenice efectuatefără drept”, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 126/1995 Rep, privind regimul materiilor explozive. Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Citeste și:  WE LOVE RETRO 2024: Bilete cu prețuri reduse doar până pe 20 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.