Recital de pian Alexa Dorrotya Stier, astăzi, la Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov

Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov vă invită joi, 14 iulie, începând cu ora 18.00, să luați parte la un periplu antrenant în rândurile unui repertoriu pianistic divers, cu potențialul de a pune în valoare capacitățile tehnico-interpretative ale solistei Alexa Stier și de a-i maximiza versatilitatea stilistică.

Programul recitalului, care cuprinde lucrări de J. Haydn, F. Chopin și J. Brahms, are un profil variat, îmbinând într-o manifestare completă aspecte proprii muzicii pianistice din perioadele clasică și romantică – o manifestare în care măiestria componistică a celor trei personalități muzicale va concura cu individualitatea și fantezia afectivă a pianistei Alexa Stier.

Apreciată pentru sensibilitatea ei muzicală, pianista Alexa Dorottya Stier este una dintre cele mai promițătoare tinere talente ale generației ei, fiind câștigătoarea numeroase concursuri naționale și internaționale. Alexa a apărut în ipostază de solistă cu orchestre renumite ca și Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica Dinu Lipatti, Royal Scottish National Orchestra, și Kelvin Ensemble (Marea Britanie).  După absolvirea Conservatorului Regal din Scoția, și-a continuat studiile de masterat la Yale School of Music (SUA), unde actualmente este doctorandă.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Evenimentul va avea loc la Aula Universității Transilvania din Brașov, în data de 14.07.2022, ora 18.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Tototdată, recitalul va putea fi urmărit live pe pagina Universității Transilvania din Brașov, www.unitbv.ro și pagina de Facebook a Centrului Muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.