Reprezentanți ai agenţiilor anticorupţie din mai multe state, vin la Poiana Brașov

În continuarea activităţilor dedicate Zilei Internaţionale Anticorupţie – 9 Decembrie, Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România, organizează, în perioada 11-12 decembrie 2019, la Poiana Braşov, Conferinţa Internaţională „Iniţiativa regională în Etică Organizaţională şi Integritate”.

La conferinţă participă omologi din cadrul agenţiilor anticorupţie partenere din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Grecia, reprezentanţi ai OSCE, ai instituţiilor partenere şi organizaţiilor nonguvernamentale de luptă împotriva corupţiei din România. De asemenea, un aport important la dezvoltarea acestei iniţiative revine şcolilor de formare şi perfecţionare profesională din cadrul M.A.I., Academiei de Poliţie Alexandru Iona Cuza şi Direcţiei Generale Management Resurse Umane ai căror reprezentanţi îşi dau concursul la activitate.

Citeste și:  Vernisajul expoziției „300 de ani de iconărit pe glajă în Șcheii Brașovului și Transilvania” a creatorului popular Cornel Sculean, la Reduta

Pe parcursul celor două zile, participanţii vor pune în discuţie aspecte legate de infrastructura, respectiv mecanismul de asigurare a eticii organizaţionale existent la acest moment în România şi în celelalte state, implicarea ONG-urilor interesate în domeniul eticii organizaţionale şi politicilor de promovare a eticii în Europa în vederea identificării unor mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei interne şi transfrontaliere, precum şi oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune regionale pentru stimularea eticii şi integrităţii organizaţionale.

Participanţii vor contribui personal şi cu experienţa instituţiilor pe care le reprezintă, în cadrul grupurilor de lucru, la identificarea elementelor cheie ce stau la baza comportamentului integru şi modalităţile prin care instituţiile publice pot stimula această atitudine. Rezultatele obţinute în urma colaborării regionale dintre agenţiile anticorupţie şi societatea civilă pot pune bazele unor noi proiecte care să vină în sprijinul politicilor existente nu doar în regiune, cât şi în Europa.

Citeste și:  Horaţiu Potra, scos de sub control judiciar. Tribunalul Prahova a respins propunerea de arestare a sa

Prin această iniţiativă, Direcţia Generală Anticorupţie este un promotor al activităţilor de profil în regiune, arătând preocuparea noastră pentru dezvoltarea culturii integrităţii, ca valoare aflată la baza culturii organizaţionale, în scopul asigurării unor servicii publice de calitate. Dat fiind că tema conferinţei este susţinută de convingerea că integritatea este ceea ce facem corect, este absolut necesar să intervenim nu doar prin măsuri de informare şi conştientizare anticorupţie adresate indivizilor, ci şi prin formarea acelor mecanisme instituţionale care să determine funcţionarii publici la respectarea principiilor de bază ale societăţii, cu accent pe responsabilitate şi competenţă.

În acest sens, reamintim faptul că Direcţia Generală Anticorupţie a iniţiat în urmă cu 4 ani proiectul Etică Organizaţională şi Integritate în M.A.I., adresat tinerilor aflaţi la început de carieră şi managerilor acestora, la care au participat până în prezent sute de funcţionari din toate instituţiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.