Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul „Regiunea Centru” are loc la Brașov

În perioada 28-29 februarie, la Braşov are loc reuniunea Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul „Regiunea Centru”. Acest comitet reprezintă o structură regională de tip partenerial, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a Programului „Regiunea Centru” (PR Centru), a cărui Autoritate de Management este Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

La deschiderea lucrărilor, prezidate de Simion Creţu, directorul general al ADR Centru şi preşedintele CM PR Centru, Consiliul Judeţean Braşov a fost reprezentat de vicepreşedintele Ciprian Sterpu (video), alături de administratorul public al judeţului, Daniel Gligoraş.

Din componenţa Comitetului de Monitorizare pentru Programul „Regiunea Centru” fac parte, în calitate de membri şi observatori, reprezentanți ai autorităților şi instituțiilor administrației publice centrale şi locale, ai organismelor regionale și partenerilor socio-economici din cele şase judeţe care compun Regiunea Centru: Alba, Braşov, Covasna, Mureş, Harghita şi Sibiu.

Citeste și:  Corona Brașov încoronează orașul cu victorie! Trofeele Erste Liga și Cupa României prezentate în tur festiv

În cadrul reuniunii, participanţii au fost informaţi cu privire la stadiul implementării Programului „Regiunea Centru” 2021-2027 şi, având în vedere apelurile de proiecte care se vor lansa spre finanţare în perioada următoare, au aprobat metodologiile şi criteriile de evaluare şi selecţie pentru mai multe obiective specifice şi domenii de intervenţie aferente priorităţilor:

  • Prioritatea 1 – O regiune competitivă prin inovare şi întreprinderi dinamice pentru o economie inteligentă,
  • Prioritatea 3 – O regiune cu comunităţi prietenoase cu mediul,
  • Prioritatea 6 – O regiune educată,
  • Prioritatea 7 – O regiune cu turism sustenabil.

La finalul primei zile a reuniunii, participanţii au avut ocazia să viziteze două dintre proiectele implementate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, respectiv cele privind dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatorului integrat şi a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.