kis fm

Revoltă în PNL Brașov: Liberalii părăsesc partidul, deranjați de ‘trădarea’ lui Orban

Panică în filiala PNL Brașov. Membrii partidului sunt complet debusolați după vizita, de vineri, a premierului Ludovic Orban. Peneliștii se așteptau ca acesta să facă ordine în filiala din Brașov, scindată în urma luptelor din partid între vechii peneliști și fracțiunea PDL-istă, care pare complet ruptă de interesele trasate de la centru. După venirea președintelui Klaus Iohannis la Brașov, membrii partidului au crezut că mesajul transmis de la Centru conducerii partidului a fost clar înțeles: curățarea filialei locale de membrii care au probleme cu justiția și întărirea poziției președintelui Adrian Veștea.
Vizita de vineri a premierului Ludovic Orban a avut o direcție diametral opusă celei a lui Klaus Iohannis, acesta petrecând destul de mult timp în compania persoanelor evitate de președinte și chiar afișându-se în poze cu acești indivizi.
Din acest motiv o parte dintre membrii PNL Brașov s-au decis să ceară explicații de la Centru cu privire la soarta filialei locale. Peneliștii brașoveni sunt deciși ca după alegerile de duminică, să adreseze un protest conducerii centrale, vizavi de modul în care premierul a încurajat fracțiunea PDL-istă, în detrimentul vechilor membri de partid.
De altfel, fostul lider PNL Brașov, Aristotel Căncescu, i-a adresat o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis, pe care îl avertizează: „Aproape toți cei care te-am susținut în 2014 am dispărut din PNL. Cei care te susțin acum vor dispărea, probabil, în următorii ani”.
„Este momentul ca cei de la centru să se decidă ce planuri au cu PNL-ul. Ne este rușine să mai scoatem capul prin oraș, iar oamenii ne iau peste picior. Este și normal, câtă vreme au umplut PNL Brașov de penali importați din fostul PDL și i-au învestit cu puteri depline. Am tăcut până acum de dragul alegerilor. Vizita lui Iohannis a dat semnalul că lucrurile vor fi repuse pe făgașul normal la Brașov și că președintele partidului va fi sprijinit în administrarea filialei. Dar bucuria s-a risipit rapid. Vineri, Orban ne-a făcut de râs. S-a compromis alăturându-se veneticilor cu probleme penale. Îl vom lăsa cu ei. Orban a ales deja. Se pare că liberalii nu mai au loc în PNL Brașov”, au declarat nemulțumiții din PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.