Roboți autonomi construiți la Universitatea Transilvania din Braşov

Foto: Universitatea Tranislvania.

Facultatea de Design de Produs şi Mediu din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov organizează în parteneriat cu Asociaţia pentru educaţie STEM creativă (CRESTEM) etapa regională a programului educaţional de robotică şi soluţii inovatoare FIRSTÂŽ LEGOÂŽ League Romania. Concursul va avea loc pe 9 februarie 2020, începând cu ora 9,00, la Aula Universităţii Transilvania din Braşov. La această etapă vor participa 13 echipe din Braşov, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Vălenii de Munte, Piteşti şi Buzău. Patru dintre echipele participante se vor califica la etapa naţională de la Bucureşti, programată pentru 15 martie 2020.

CITY SHAPER, al patrulea sezon al FIRST LEGO League Romania, reuneşte 78 de echipe (9 – 16 ani, maximum 10 membri) din 31 de oraşe. Pe parcursul perioadei de pregătire, peste 650 de elevi au încercat să găsească soluţii pentru modelarea un viitor mai bun pentru fiecare, prin reproiectarea oraşelor.

Citeste și:  Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă

FIRSTŽ LEGOŽ League este un program educaţional dedicat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a ştiinţei şi tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive. FIRST LEGO League are trei componente principale: 1) valorile fundamentale, 2) proba de robotică şi 3) proiectul de inovare. Pentru a putea fi eligibile pentru premii şi invitaţii la evenimentele internaţionale (USA, Grecia sau Brazilia), echipele participante trebuie să acorde atenţie tuturor celor trei componente.

Pentru proba de robotică, echipele trebuie să proiecteze, să construiască şi să programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS, pentru a rezolva un set de 14 misiuni în doar 2:30 minute.

Citeste și:  Mamele minore care au împlinit 16 ani pot decide pentru ele și copiii lor. Ce prevede noua lege

Pentru sezonul CITY SHAPER, pentru proiectul de inovare, echipele trebuie să identifice o problemă cu o clădire sau un spaţiu public din comunitatea locală şi să propună o soluţie inovatoare.

FIRST LEGO League este un program educaţional, dezvoltat de fundaţia FIRST, cu o tradiţie de peste 20 de ani la nivel global. De asemenea, FIRST LEGO League face parte dintr-o familie de programe adaptate pe categorii de vârstă, ce au ca obiectiv atragerea elevilor către STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), dobândirea de abilităţi multidisciplinare şi ghidarea lor către un domeniu tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.