România a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia

România a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică. Echipa câștigătoare, AutoVortex România, formată din 12 elevi pregătiți de către antrenorul dr. Ionuț Valentin Panea, au reușit să aducă acasă medalia de aur la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia. Aceștia au fost invitați la sediul MAE de către Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu care a dorit să să-i felicite.

Ministrul a adresat felicitări membrilor echipei AutoVortex – elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, precum şi antrenorului, asist. univ. dr. Ionuţ Valentin Panea, mentorilor şi părinţilor acestora, atât pentru victoria recent obţinută, cât şi pentru şirul de succese internaţionale pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant încă de la momentul înfiinţării, în anul 2012, se arată într-un comunicat al MAE.

Citeste și:  Patinoarul Olimpia Brașov se va deschide la finalul anului 2022

Întâlnirea de la sediul MAE a fost şi un prilej ca echipa AutoVortex să îi prezinte ministrului şi cei doi roboţi care au adus premiul I echipei României.

Echipa de robotică AutoVortex care a participat la concursul din 23-25 aprilie este formată din: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurenţiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeş (clasa a IX-a), Andrei Dunuţă (clasa a X-a), Ştefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).

Sursa foto, Facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.