România, în pragul recesiunii? Mugur Isărescu vorbește de înghețarea salariilor pentru următorii doi ani

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a vorbit astăzi despre înghețarea salariilor și majorarea impozitării. Mugur Isărescu consideră că înghețarea salariilor pentru următorii doi ani de zile, pentru a fenta recesiunea, este o variantă de luat în calcul. Totodată, ar fi o soluție ce ar presupune costuri sociale uriașe, atenționează guvernatorul BNR în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri.

„Aceasta e o variantă. Cifrele sunt clare, nu trebuie să te chinui prea mult. Pot fi și alte soluții. Majorarea impozitării afundă într-o politică prociclică. Eu înclin spre o astfel de soluție. Dar nu se iese ușor, nici pe partea cealaltă nu ieși ușor cu societatea dacă mentii niște promisiuni și nu le pui în practică. Suntem în an electoral, asta înseamnă politică prociclică și dificultatea de a ieși din ea”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit B1.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Cifrele sunt alarmante
În urmă cu ceva timp, Lucian Croitoru, consilier al lui Mugur Isărescu a recomandat înghețarea salariilor pentru cel puțin doi ani. În opinia sa, recesiunea pândește România, iar cifrele vorbesc de la sine.

„Ceea ce îngrijorează este faptul că unii parametri ai structurii cheltuielilor sunt într-o poziţie mai precară comparativ cu anul 2008, ceea ce va face mai dificilă administrarea recesiunii. Astfel, ponderea cheltuielilor cu salariile ajustate pentru cheltuielile sociale imputabile era în 2008 de 35,1% din sarcina fiscală, iar în 2018 era de 38,9% din sarcina fiscală”, a declarat Croitoru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.