România și dilema Airbnb: Lipsa de claritate în fața restricțiilor europene

România se confruntă cu o incertitudine în ceea ce privește numărul de proprietăți Airbnb înregistrate legal, în timp ce platforma înregistrează aproximativ 24.000 de proprietăți listate în medie. În comparație, datele furnizate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului indică doar 22.000 de unități clasificate, incluzând toate tipurile de cazare din țară, de la hoteluri la pensiuni.

În timp ce marile orașe din Europa impun restricții asupra utilizării platformei Airbnb pentru a reduce numărul de proprietăți care funcționează ilegal și pentru a combate competiția neloială față de industria hotelieră și creșterea prețurilor la apartamente, România nu se confruntă cu problema turismului excesiv. Cu toate acestea, numeroasele proprietăți listate pe Airbnb în țară operează în afara legii.

În prezent, România nu are nicio lege care să reglementeze activitatea platformei Airbnb la nivel local. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a inițiat însă o legislație cu scopul de a restricționa legalitatea promovării acestor unități pe platformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.