România ‘spulberată’ de Spania, scor 31-16, în primul meci din grupa C, la CM

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 31-16 (16-9), în meciul de debut din grupa C, la Campionatul Mondial din Japonia.

Lipsa omogenităţii, poate şi a spiritului de echipă, ratările din situaţii ideale pe atacurile poziţionale, replierea tardivă sau lipsa reacţiei de pe banca tehnică în anumite momente cheie par a fi principalele motive pentru debutul cu o înfrângere drastică a României, care a fost condusă copios de Spania pe durata confruntării (8-15, min 29, 11-22, min. 42, 14-29, min. 54).

Eforturile Cristinei Neagu, intrată în teren după câteva minute în fiecare repriză şi în continuare inaptă de joc 100%, au fost insuficiente.

Citeste și:  Seminar aniversar de aikido, în Poiana Brașov

”Ciuntirea” lotului după scandalul cu jucătoarele de la Corona Braşov, vizate de WADA pentru folosirea unei terapii interzise, loveşte şi ea în planurile strategiei tricolore din Japonia.

Pentru România au marcat Neagu 6 goluri, Pintea 3, Polocoşer 3, Iuganu 2,  Perianu 1, Pristăviţa 1, iar de la Spania s-a remarcat Cabral 6 reuşite.

În continuare, programul echipei tricolore, antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, este următorul: România – Senegal (1 decembrie, 11.00, ora României), România – Kazahstan (3 decembrie, 12.00), România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 8.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Citeste și:  Seminar aniversar de aikido, în Poiana Brașov

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.