Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand

Românii optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, în contextul actual al scumpirilor, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, arată rezultatele unui studiu publicat, marţi, de o platformă online și preluat de Agerpres.

Potrivit datelor, cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunţ activ este listat la preţul de 10.000 de euro, un cstum de gală masculin, iar 6.000 de euro este preţul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

Cumpărăturile second hand permite reducerea emisiilor de carbon şi, în acelaşi timp, economisirea apei şi a tone de materiale.

Citeste și:  Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

Achiziţionarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creşterii inflaţiei.

Cea mai mare platformă de anunţuri la nivel naţional raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunţuri zilnice în categoria „haine de damă” şi 90.000 în categoria „haine pentru bărbaţi”, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.