Romașcanu a explodat în direct: ‘Cîțu nu înțelege că poziția de ministru de Finanțe este una cu multe urechi și gura închisă’

Senatorul Lucian Romașcanu s-a dezlănțuit, în direct la Digi 24, într-un atac fără precedent la adresa lui Florin Cîțu, pe care îl acuză că poartă întreaga responsabilitate pentru prăbușirea monedei naționale și scăderea ratingului de țară. Senatorul îl acuză pe ministrul Finanțelor de faptul că nu știe să cearnă informațiile pe care le oferă și nu știe să le ascundă pe cele care ar putea afecta imaginea României și economia națională.

„În momentul în care ieși și spui, 4,1, 4,5, 4,7, deficit, în contextul în care PSD-ul a stat în 3 % deficit, indiferent cum. Important este ca legal să poți să te joci cu cifrele astfel încât să-ți atingi obiectivele. Noi avem două miniarde pe înzestrarea Armatei plătite în avans, noi avem, se pare, plata drepturilor cuvenite, obținute în instanță, de profesori, care trebuiau să se plătească în ianuarie, numai ca să ajungem cu un deficit care să ușureze de bugetul de la anul și ce s-a întâmplat cu acest deficit anunțat, pentru că domnul Cîțu nu înțelege că poziția, de ministru de finanțe este una cu multe urechi și gura închisă sau semi-închisă. Ai anunțat chestia asta (deficitul – n.r.), a crescut leul, a crescut randamentul la la obligațiunile Statului Român și astăzi a scăzut și ratingul de țară. Toate pe acest anunț: ‘venim cu moștenirea…’. Gata cu moștenirea, a trecut o lună de zile. Să mai și facem ceva”, a comentat senatorul Lucian Romașcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.