S-a dat startul la proiectul Autostrăzii Brașov-Bacău

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe 3 martie a fost desemnat proiectantul Autostrăzii A13 Brasov-Bacău. Declarația a fost facută de Bode, la audierile din Parlament: „A fost semnat raportul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiului de fezabilitate si proiect tehnic, pe data de 3 martie, urmand sa se comunice rezultantul catre ofertantii participanti la procedura,” a spus ministrul Bode.

Conform Economica.net, castigatorul este asocierea Search Corporation – Primacons Group.

Licitatia pentru studiul de fezabilitate si proiect tehnic a fost anuntata de fostul ministru de transporturi, Razvan Cuc, intr-o vizita facuta pe 18 mai 2019, la Centura Bacaului. Lansarea procedurilor de licitatie pentru SF si PT este o etapa premergatoare obligatorie astfel incat sa ajungem la executia propriu-zisa a Autostrazii Brasov – Bacau – Iași, socotita varianta cea mai fezabila de conectare a Moldovei de Transilvania printr-o autostrada.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Valoarea estimată a procedurii aflata in derulare la CNAIR este de peste 35 de milioane lei si se va finanta prin fonduri UE – Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, informează bacau.net
Conform unui studiu realizat de experti europeni ( BEI – Passa ), autostrada Bacau – Brasov este cea mai scurta si cea mai ieftina varianta de legatura dintre Moldova si Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.