S-a lansat „BalneoMap”, harta digitală a apelor minerale din România

Aproape 40 de localităţi cu potenţial balnear excepțional și 200 de izvoare de apă minerală pot fi mai ușor localizate cu ajutorul unei hărți digitale lansate azi de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în parteneriat cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna.

Platformă online Balneo Map se va extinde în viitor, prin cooptarea altor instituții din administrația publică și universități. Deocamdată, obiectivele incluse pe harta digitală a apelor minerale sunt mai ales din județele Covasna, Harghita și Mureș, dar sunt câteva și din Sibiu sau Cluj.

„România deține 60% dintre apele minerale din Europa. Este timpul să le valorificăm durabil. Mă bucur că am avut posibilitatea să finanțăm de la centrul guvernului o astfel de inițiativă inovatoare care cred că reprezintă un pas important pentru a scoate la lumină una dintre resursele României cu cel mai mare potențial. Pe lângă turism, economie și dezvoltarea locală sustenabilă, popularizarea apelor minerale are un rol extrem de important și pentru Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 3 care se referă la o viață sănătoasă. Este foarte important ca cetățenii să aibă acces la aceste informații despre efectele terapeutice ale apelor pe care le găsim în țara noastră. […]”, a declarat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Prin accesarea numărului alocat fiecărui punct de pe Harta Balneo se pot obține detalii despre resursele și indicațiile terapeutice.

Citeste și:  A fost lansată licitația pentru achiziția a 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs. Traseele pe care vor circula aceste trenuri includ Brașovul

Harta poate fi accesată pe site-ul AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.