S-a lansat etapa preliminară a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Cea de-a doua ediţie a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an a început astăzi cu o etapă preliminară în care cei ce vor să ceară bani pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi deţinute cu unele cu un consum de energie mai mic se pot înscrie online. Valoarea voucherelor este de 500 de lei pentru laptopuri, 400 pentru maşini de spălat rufe sau vase, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat şi frigidere, 300 pentru tablete şi 200 de lei pentru aspiratoare, notează Rador. 

Potrivit site-ului AFM, cumpărătorii, care și-au făcut conturi la alte ediții ale programului le pot utiliza și acum. Ceilalți se pot înscrie de astăzi de la ora 10:00 și până pe 25 noiembrie. De banii de la stat poate beneficia orice persoană cu domiciliul în România, care se obligă să predea și un produs electrocasnic uzat echivalent celui nou.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Primul pas este înscrierea online pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu prin crearea unui cont de utilizator, unde trebuie completate toate datele solicitate, la care se adaugă o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că persoana respectivă nu are restanțe la bugetul de stat ori local. În plus, solicitantul va trebui să încarce o copie a cărții de identitate. Cele două documente pot fi încărcate până la momentul utilizării voucherului și de magazinul unde este depus acesta. După înscriere, participanții vor cere voucherul în funcție de cele trei etape ale ediției programate, astfel: etapa întâi pentru mașini de spălat rufe, de spălat vase, precum și frigidere și congelatoare între 5-9 decembrie, etapa a doua pentru laptopuri și tablete între 12-16 decembrie, etapa a treia pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, între 19-23 decembrie.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

În cel mult șapte zile de la publicarea listei cu solicitanți aprobați, cei care au primit vouchere trebuie să le folosească în magazinele înscrise în program.

Ca noutate, începând din acest an televizoare ele au fost eliminate din lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate prin rabla. De asemenea, cei care au beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai pot beneficia de același tip de voucher pe parcursul anului.

Sursa, Rador

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.