S-a lansat www.femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov


Pe 25 octombrie s-a lansat platforma multimedia digitală www.femmedigitale.ro, ce își propune nu doar să documenteze proiectul Femme monumentale. Femme végétale și să promoveze artistele implicate, dar și să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale. Artistele din Brașov își pot înscrie portofoliile pentru platformă,
începând din data de 25 octombrie, la adresa contact@femmedigitale.ro.

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil , 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului. Femme monumentale. Femme végétale și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Inițiativa a încadrat locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce a adresat mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și a adus la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiștii aflați în trecere în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele.

Detalii despre proiect pe https://instagram.com/femmedigitale.ro dar și pe https://www.femmedigitale.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.