Să nu luăm locul lui Dumnezeu în viața copiilor noștri – Arhiepiscopul Varsanufie

„Să nu luăm noi locul lui Dumnezeu în viața copiilor noștri și să punem viața lor în mâinile lui Dumnezeu, așa cum se cuvine s-o facem ca părinți”, a spus duminică Arhiepiscopul Varsanufie.

Părintele Arhiepiscop a liturghisit în biserica „Sfinţii Voievozi” a Parohiei Bercioiu Ruda.

În cuvântul său rostit pe baza textului biblic care prezintă Vindecarea lunaticului  (Matei 17:14-23), ierarhul a evidenţiat că „lacrimile și rugăciunile noastre înaintea Mântuitorului și a Măicuței Sale pentru copiii noștri nu vor fi  niciodată trecute cu vederea”.

El a atras atenţia şi asupra datoriei pe care la rândul lor copiii o au faţă de părinţi, informeaza Arhiepiscopia Râmnicului.

„Așa cum părinții au datorii față de copii la fel copiii sunt datori părinților lor, pentru că vine o vreme când părinții îmbătrânesc, ajung neputincioși și este bineplăcut înaintea lui Dumnezeu cel care își îngrijește părinții ajunși de bătrânețe, boli și neputințe”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Potrivit Arhiepiscopului Varsanufie, Evanghelia Duminicii a 10-a după Rusalii trebuie să fie pentru creştini „un far călăuzitor”.

Evanghelia trebuie să ne amintească de faptul că „suntem datori să ne rugăm unii pentru ceilalți și să ne într-armăm cu armele duhovnicești împotriva diavolului care sunt Sfânta Cruce, rugăciunea stăruitoare și postirea”, a adăugat IPS Varsanufie.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Psalţii Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.

Biserica „Sfinții Voievozi” din satul Ruda a fost ctitorită între anii 1601-1624 de jupânul Chirea, jupâniţa Dumitrana şi jupânul Tudor Ciucur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.