Salariații din mai multe domenii anunţă posibile greve, nemulțumiți de prevederile bugetare

Salariații din mai multe domenii cheie sunt nemulțumiți de prevederile bugetare pentru anul 2022, legate de veniturile salariale.

Reamintim că angajații CFR au declanșat ieri, 20 decembrie, un protest spontan, blocând circulația timp de mai multe ore. Nemulțumirea lor ține de legea privind statutul personalului feroviar adoptat în 2020, care a fost amânată pentru a treia oară și odată cu ea o serie de majorări salariale și alte drepturi.

Potrivit Agenției de presă Rador, Ministerul Transporturilor și sindicatele de la CFR au căzut de acord asupra unei creșteri salariale de aproximativ 10% de la 1 ianuarie. Pe de altă parte, Federația Sanitas a anunțat declanșarea grevei japoneze la mijlocul acestei săptămâni, pe termen nelimitat, tot din motive salariale.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Nemulțumiri sunt și în învățământ. Cele trei federației sindicale ale angajaților din educație organizează un referendum prin care salariații din domeniu sunt chemați să decidă dacă în ianuarie vor face o grevă de avertisment sau generală, în cazul în care executivul nu va acorda angajaților din sistem majorările salariale prevăzute în lege, mai informează Rador.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.