Săli de sport din Făgăraș, dotate cu echipamente pentru karatiști

Karatiștii din municipiul Făgăraș au spații dedicate și complet utilate pentru antrenamente. Trei săli de sport au fost dotate cu zeci de echipamente noi pentru practicanții de karate. De acum, sute de sportivi vor utiliza: tatami, bare de tracțiuni, manechine, greutăți, gantere, saci de box, pălmare, mingi, perne, corzi, aparate multifuncționale și alte dispozitive pentru antrenament. Proiectul s-a realizat prin programul de bugetare participativă, la inițiativa unei antrenoare.

„Am inițiat proiectul pentru că în orașul nostru karatele este sport cu tradiție, pentru că avem foarte mulți practicanți. Echipamentele ajută la dezvoltarea fiecărui sportiv, pentru că oferă posibilitatea de perfecționare tehnică, metodele de antrenament devenind mai atractive.

Citeste și:  Aproape 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Braşov, Mureș și București

În Făgăraș au loc cele mai importante competiții din țară și era nevoie foarte mare de echipamente care să faciliteze antrenamentele. Bugetarea participativă este benefică pentru comunitatea noastră, oferind posibilitatea implementării proiectelor venite de la oricine are inițiativă, ajutând astfel oamenii și locul în care trăim”, declară sensei Iuliana Piticaș.

Prin proiectul implementat de Primăria Făgăraș s-au creat spații dedicate și complet utilate pentru antrenamentele karatiștilor, dar și a copiilor și tinerilor care vor practica ulterior acest sport. De asemenea, sportivii de performanță au acum un mediu propice pentru dezvoltarea lor și a creșterii performanței. Accesul este gratuit în sălile de sport de la Colegiul Național „Radu Negru” și Școala Gimnazială nr. 1.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.