Salvamont Brașov: Am mai depășit un prag, și anume peste 300 de persoane care au avut nevoie de ajutorul nostru

Ieri, 15.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 11 cazuri, totalizând 12 persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă sau au rămas blocate în partea superioară a Masivului Postavaru. Salvatorii montani ajunși la caz au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și le-au transportat în stațiune, unde patru au fost predate echipajelor SMURD.

Vorbim din nou de un grup de două persoane rămas blocat în partea superioară a masivului după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 287 de cazuri, totalizând 307 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Salvamontiștii vă recomandă să schiați cu o viteză în care să fiți întotdeauna în control, pentru a putea evita sau opri în siguranță, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați permanent viteza condițiilor meteo, de trafic, stării pârtiilor, dar mai ales pregătirii voastre, atât tehnice, cât și fizice.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.