Salvamont Brașov: Traficul mai intens de pe pârtii a adus și creșterea numărului de solicitări

În ultimele 24 de ore, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 8 cazuri. După ce li s-a acordat primul ajutor, persoanele accidentate au fost transportate la baza muntelui, unde 3 au fost predate echipajelor SAJ/SMURD venite în sprijin. O persoană a fost recuperată, după ce a rămas blocată în partea superioară a masivului, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 431 de cazuri, totalizând 452 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Schiorilor incepatori le recomandam sa apeleze, cu cea mai mare incredere, la un instructor de schi autorizat. Astfel, vor fi permanent in siguranta, nu vor ajunge pe partii care sa le depaseasca nivelul si nu se vor rataci. In plus, vor invata sa schieze intr-o maniera corecta, care ulterior va fi mult mai usor de dezvoltat, iar progresul va fi unul exponential mai rapid, decat daca aleg sa invete singuri.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Daca aleg totusi sa invete singuri, sa se asigure ca raman pe partiile de incepatori, BRADU si STADION si sa nu urce pe partia Drumul Rosu, decat in momentul in care sunt capabili sa opreasca si sa ocoleasca in conditii de siguranta.

Să nu urce pe masiv aproape de ora închiderii instalațiilor de transport pe cablu. Coborârea unei parții că Drumul Roșu este foarte solicitantă și poate dura mult mai mult decât anticipați. Astfel, riscați să fiți prinși de lașarea întunericului. Aducem la cunoștință faptul că pârtiile se închid la jumătate de oră de la ultima cursă, de regulă la ora 16:30.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.