Salvaţi Copiii a donat echipamente de protecţie și un ventilator pentru Spitalul de Copii din Braşov

Spitalul de Copii din Braşov și Spitalul Clinic de Urgenţă din Arad au primit în această săptămână echipamente medicale donate de Salvaţi Copiii, în valoare de 186.950 de lei, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei transmis, marţi, Brașov Știri.

La Spitalul de Copii din Braşov, care doar în Secţia ATI îngrijeşte anual aproape 3.000 de pacienţi, a fost dus un transport de halate chirurgicale impermeabile complete, măşti şi ochelari de protecţie, viziere, mănuşi, botoşi şi bonete.

Totodată, Salvaţi Copiii a dotat unitatea medicală cu un ventilator de suport respirator şi cu un aparat dezinfectant de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical/aeromicrofloră, care reduce riscul de transmitere a bolilor infecţioase, se precizează în comunicat.

Citeste și:  Furtuni catastrofale în Dubai! Inundații, haos și zboruri anulate

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care se confruntă cu o situaţie agravantă a cazurilor de COVID-19, a primit măşti, viziere, mănuşi, combinezoane, botoşi şi dezinfectanţi.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a echipat peste zece unităţi medicale, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV-2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa.

Totodată, aparatură medicală a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, iar nouă dintre cele zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti au fost reparate şi repuse în funcţiune.

Citeste și:  Maraton de 48 de ore cu Marius Savu, pe frecvența Radio Brașov 87.8 FM, nemaiîntâlnit în istoria radioului braşovean

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 336.380 de euro, prin solidaritatea în principal a mai multor companii. De asemenea, 71.414 de euro provin din donaţii de la persoane fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.