Sancțiune de 2.000 lei pentru un bărbat din Cincu, în urma unui apel fals la numărul unic de urgență 112

Ieri, 15 iunie 2021, în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că ar fi lipsită de libertate într-un imobil din localitatea Cincu, județul Brașov. 

În temeiul sesizării, au fost demarate, de îndată, procedurile legale în astfel de cazuri, polițiștii reușind să identifice apelantul în persoana unui bărbat, în vârstă de 37 ani, din localitatea Cincu, județul Brașov, ulterior acesta fiind depistat într-un bar din localitatea de domiciliu.

Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a apelat SNUAU 112, alertând fals forțele de ordine cu privire la faptul că ar fi sechestrat.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

          Reamintim tuturor cetățenilor faptul că Sistemul Național Unic pentru Situații de Urgență este destinat unor urgențe reale. Sesizarea unor aspecte grave, dar care nu sunt reale se pedepsește conform legii.

          Atragem atenția asupra faptului că sesizarea unei false infracțiuni conduce la angrenarea unor forțe și mijloace sporite, în detrimentul unei situații reale urgente, cu potențiale consecințe grave asupra vieții sau sănătății unei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.