Șapte intervenții pe pârtiile din Brașov pentru salvamontiști: Un turist și-a rupt piciorul

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si apoi le-au coborat la baza muntelui, unde pe 3 dintre acestea le-au predat echipajelor SMURD, care le-au transportat la unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Vorbim despre cazul unui turist, iesit in afara domeniului schiabil, care s-a lovit de infrastructura traseului de biciclete, fiind suspicionat cu fractura de femur. Turistii care aleg sa schieze off-piste trebuie sa constientizeze pericolul caruia se expun, prin renuntarea la sistemele de siguranta prezente pe partii.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Pe langa faptul ca oricand se pot accidenta lovind un obstacol, de multe ori ascuns sub stratul de zapada, cum ar fi cioate, buturugi, bolovani, denivelari ale terenului etc., aceste persoane se pot de asemenea rataci foarte usor, mai ales daca vorbim de conditii meteorologice nefavorabile, care sa includa ceata.

De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 253 de cazuri, reprezentand 260 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.