Sărbătoarea familiei, marcată la Brașov

În săptămâna premergătoare Sărbătorii Sfinților Mucenici Adrian și Natalia, ocrotitorii familiei creștine, la Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov au avut loc o serie de evenimente duhovnicești și social-filantropice. Începutul săptămânii a debutat cu o serie de activități social-filantropice desfășurate în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov. Acestea au constat în asigurarea pe o lună a necesarului de apă pentru pacienții internați în cadrul compartimentului de îngrijiri paliative. De asemenea fiecare pacient a primit câte un pachet consistent de alimente. S-a asigurat și un necesar de consumabile specifice (scutece pentru adulți, prosoape de bucătarie, sonde urinare etc.) pentru o perioadă mai îndelungată.

În Duminica premergătoare Sfinților Mucenici Adrian și Natalia, după citirea Acatistului Sfinților și participarea la Sfânta Liturghie, a urmat o agapă frățească în aer liber cu toți cei care au fost prezenți, o parte din aceștia fiind și voluntari activi ai Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”. Bucuria slujirii Sfintei Liturghii a fost deplină întrucât în mijlocul credincioșilor s-a aflat și pr. Florin Pavel de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

„Dăm Slavă bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră. Ne bucurăm de faptul că acum pe final de an bisericesc putem împărtăși cu toții bucuria Liturghiei după Liturghie. Mulțumim tuturor celor care încearcă să își dedice o parte din timpul lor și fraților aflați în suferință. Nu este un lucru ușor, mai ales în contextul societății actuale,  însă este necesar să nu uităm îndemnul Sfântului  Apostol Iacov care ne spune în Epistola sa că măsura credinței noastre este dată de faptele pe care le săvârșim”, ne-a spus pr. Ciprian Nistor  coordonator al Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și preot la capela amintită.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Autor: prof. Simona Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.