Șase studenți brașoveniau câștigat locul 1 la competiția națională Twizy Contest

Șase studenți ai Universității au câștigat pentru al doilea an consecutiv, locul 1 la competiția națională Twizy Contest – off the street.
Concursul a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar studenții au trebuit să prezinte un concept inovativ al unui model de autovehicul Renault Twizy, concept care să poată fi utilizat ulterior și la alte tipuri de autovehicule electrice.

Așa că anul acesta, tinerii din Brașov au venit cu o idee care i-a convins pe reprezentanții Renault Twizy: mașinile electrice să poată fi utilizate atunci când sunt încărcate. Astfel, studenții Universității Transilvania din Brașov au propus o soluție care ar putea revoluționa conceptul de alimentare al mașinilor electrice: un concept de „range extender”, bazat pe turbina cu gaze, care dă posibilitatea mașinilor să fie pornite sau utilizate în timp ce bateria se încarcă. Întocmai unui laptop, care nu trebuie să stea închis atunci când se încarcă, ci poate fi folosit, cu acumulatorul conectat.

Citeste și:  Unitatea de Achiziții Centralizate a Consiliului Județean Brașov - în curs de operaționalizare

Competiția din acest an s-a desfășurat online, iar cele 12 de echipe participante, de la mai multe universități din țară, și-au prezentat conceptele de la distanță. Pe 9 decembrie va avea loc faza internațională a competiției, iar studenții Universității Transilvania din Brașov se vor
întrece cu echipe din Brazilia, Columbia, Franța, Rusia, Coreea de Sud, Turcia etc.

Echipa Universității Transilvania din Brașov este formată din studenți de la Facultățile de Inginerie Mecanică, Științe economice și administrarea afacerilor și Sociologie și comunicare:
Titus Andrei Calen, Gabriel Popa, Adrian Gabriel Enescu, Ștefan Poienaru, Norbert Ghyulai și Mihaela Bondoc. Echipa este coordonată de prof. dr. ing. Horia Abăităncei.

Citeste și:  49 de ani de la inaugurarea oficială a drumului național Transfăgărășan

Anul trecut, studenții Universității Transilvania din Brașov au câștigat premiul pentru cel mai bun prototip la faza internațională, atunci când au prezentat noi funcționalități pentru vehiculul Renault Twizy: manevrabilitate crescută a mașinii – rază de virare redusă, în diagonală, rotație pe loc etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.