Scandal pe gunoaiele din Brașov. Ce soluție a găsit prefectul Brașovului

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a mediat miercuri, 8 ianuarie, diferendul dintre operatorul public de salubritate Hidro-Sal Com și Fin-Eco SA, operatorul singurului depozit ecologic de deșeuri din județ. Au fost prezenți la întâlnire reprezentanții celor două societăți comerciale, ai Gărzii de Mediu, precum și reprezentanții UAT-urilor Hărman, Teliu, Vama Buzăului și Prejmer, deservite de Hidro-Sal (aceste UAT-uri sunt și asociați ai societății comerciale).
Hidro-Sal a sesizat Instituției Prefectului faptul că Fin-Eco i-a restricționat accesul la depozitul de deșeuri. La rândul său, Fin-Eco acuză existența unor restanțe la plată din partea Hidro-Sal.
Soluția deblocării situației, propusă de prefect, este ca Hidro-Sal să achite debitul imediat ce i se deblochează contul, având disponibilă suma necesară, după ce primăriile i-au virat banii la finele lunii decembrie, iar Fin-Eco să-i permită accesul la depozitul de deșeuri. Ulterior, va avea loc o întâlnire a conducerilor celor două societăți și a primarilor din cele patru comune, pentru a identifica o soluție pe termen lung, astfel încât să se evite în viitor o situație de natură a afecta cetățenii și a crea o problemă de mediu în zona respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.