Scandalul de dopaj din handbal. PSD şi USR Braşov cer DEMISIA CONDUCERII CSM Corona

PSD şi USR cer demisia conducerii CSM Corona Braşov, după ce handbalistele braşovence au fost excluse din competiţiile continentale pentru încălcarea procedurilor antidoping, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele PSD Braşov, Răzvan Popa, a subliniat, într-o conferinţă de presă, că acest club este finanţat din bani publici, iar echipa managerială trebuie să-şi asume răspunderea, inclusiv din punct de vedere financiar.

„Trebuie să demisioneze întreaga conducere a clubului Corona, în frunte cu preşedintele acestuia, Liviu Dragomir. Clubul este implicat într-un megascandal de dopaj, echipa de handbal feminin a fost suspendată şi va rata campionatul european. Întreaga echipă a fost dusă să facă proceduri interzise de legislaţia în vigoare cu ştiinţa preşedintelui clubului, a conducerii clubului. Cred că în acest caz trebuie să-şi asume cineva ceea ce s-a întâmplat acolo. (…) inclusiv din punct de vedere financiar pentru că aceste proceduri au costat bani din bugetul local”, a afirmat Popa.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Potrivit acestuia, situaţia creată la Corona ar trebui să fie analizată în următoarea şedinţă de Consiliu Local. „Nu putem să ascundem gunoiul sub preş”, a spus vicepreşedintele PSD Braşov.

La rândul său, vicepreşedintele USR Braşov, Codruţ Bucur, a subliniat că managerul Clubului sportiv Corona este şi om politic, făcând referire la calitatea de membru PNL a acestuia.

„Cred că, în primul rând, oamenii cu influenţă politică, ce au fost implicaţi în managementul acestui club, ar fi cazul să facă un gest de demnitate şi să-şi prezinte demisia. Indiferent de conjunctura politică, responsabilitatea este primul lucru la care trebuie să apeleze un om politic atunci când rezultatele sunt dezastruoase şi, poate, chiar foarte triste pentru jucătoarele de la Corona. De aceea cred că domnul Dragomir ar trebui să facă un pas în spate în acest moment, dar nu doar el, ci cei care au girat prezenţa lui la conducerea acestui club”, a spus vicepreşedintele USR Braşov, într-o conferinţă de presă.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Clubul feminin de handbal Corona Braşov a fost exclus, joi, din competiţiile continentale de către Tribunalul Federaţiei Europene de Handbal, după ce mai multe jucătoare ale formaţiei de sub Tâmpa au fost suspendate pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, procedură interzisă de regulamentul antidoping.

Preşedintele CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir, nu a putut fi contactat pentru a-şi transmite poziţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.