Scandalul Eurovision: Reprezentanta Israelului, huiduită înaintea finalei

Bambie Thug, reprezentanta Irlandei la Eurovision, a cerut Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) să acționeze cu „conștiință” și „umanitate”, în timp ce organizatorii concursului, desfășurat în Suedia, se străduiau să mențină politica la distanță de evenimentul anual, conform informațiilor Sky News.

În plus, în contextul protestelor pro-Palestina din Malmo și a criticilor adresate organizatorilor, reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de către spectatori și a fost subiectul unor remarci directe sau indirecte din partea altor concurenți.

Reprezentanta Irlandei, Bambie Thug, a dorit să transmită un mesaj pro-Palestina prin intermediul corpului său. Ea a fost dezamăgită când a aflat că Israelul a ajuns în finală și a spus că a plâns împreună cu echipa sa. Bambie este în prezent al cincilea favorit pentru a câștiga concursul cu piesa „Doomsday Blue”. Reprezentanta Israelului, Eden Golan, va concura cu piesa „Hurricane”, care a fost modificată după ce versiunea inițială, intitulată „October Rain”, a fost considerată prea politică de către EBU. În martie, Bambie și alți opt concurenți au cerut încetarea focului în Gaza și „întoarcerea în siguranță” a ostaticilor israelieni. Bambie a declarat că EBU a împiedicat-o să transmită un mesaj pro-palestinian în timpul reprezentației sale din semifinală. În timpul repetițiilor, ea a fost forțată să schimbe textul pe care îl avea pe corp. În Malmo, sunt planificate proteste pro-palestiniene care să coincidă cu finala Eurovision, pe fondul conflictului dintre Israel și Hamas în Gaza.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.