Schaeffler România a donat 15.000 de euro la Secția de Arși a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov Brașov

  • Schaeffler România finalizează o donație de 15.000 euro pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov
  • Un nou sistem special de tratament dedicat pacienților cu arsuri va fi disponibil în spital începând din acest an
  • Sănătatea angajaților, dar și a comunității locale este o prioritate pentru Schaeffler România

La început de 2022, Schaeffler România și-a arătat încă o dată susținerea față de sistemul medical din Brașov, prin donarea unui sistem tehnologic de mare necesitate în activitatea secției de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Proiectul inițiat de Schaeffler România încă din anul 2021 a făcut posibilă modernizarea tratamentului de specialitate dedicat pacienților cu arsuri. Sistemul donat, în valoare de 15.000 euro, numit și „baia de arși”, a înlocuit un dispozitiv manufacturat în industria brașoveană, pus în funcțiune în urmă cu mai bine de 45 de ani și utilizat de toate generațiile de specialiști de la înființarea în 1975 a secției.

Citeste și:  Revoluție în muncă: Oportunități de angajare fără contract pentru tineri pe platformele de tip marketplace

Sistemul medical oferit de Schaeffler România respectă și îndeplinește specificațiile tehnice cele mai actuale și va contribui în îmbunătățirea condițiilor de tratare a pacienților arși, care sunt tratați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

„Prin implicarea Schaeffler România, încă unul din criteriile de acreditare a Unității Funcționale de Arși din Spitalul Clinic Județean de Urgență Braşov a fost atins. Încă de la momentul punerii lui în funcțiune, acest sistem a creat la modul maximal condițiile acordării unei asistențe medicale de înaltă specialitate în beneficiul pacienților cu arsuri care le pun în pericol viața, în paralel cu facilitarea implicării în acest tip specific de tratament a unei echipe medicale mult mai complexe. Gratitudinea colectivului secției față de acest gest al Schaeffler Romania este nu doar sinceră, cât, mai ales, extrem de greu de cuprins în cuvinte!” a transmis dr. Dan Grigorescu, medic șef secție clinică chirurgie plastică.

Citeste și:  Revoluția ocupării: Românii își redirecționează focusul către piața internă, scăzând dorința de emigrare

„Deși nu a fost o perioadă ușoară, ne bucurăm că am putut sprijini încă odată comunitatea medicală din Brașov și am putut dota una dintre cele mai performante secții ale Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru că ne dorim ca atât angajații noștri, cât și comunitatea locală să beneficieze, cu încredere, de servicii și aparatură medicală de top” a declarat directorul general Schaeffler Romania, Sorin Poteraș.

Foto. Donația constă într-un sistem tehnic de spălare a pacienților arși, tratați la Brașov
Foto. Dispozitivul donat asigură cele mai moderne condiții de tratare a pacienților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.