Școală de Vară dedicată sustenabilității și tehnologiilor verzi, la Universitatea Transilvania

În acest an, Universitatea Transilvania din Brașov reprezentată de către Departamentul de Inginerie Mecanică și Departamentul Electronică și Calculatoare va găzdui o Școală de Vară dedicată sustenabilității și tehnologiilor verzi. Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitățile de Științe Aplicate din Karlsruhe (Germania) și din Rapperswil (Elveția), în parteneriat cu Schaeffler România (RO), Danfoss (RO), Kälte Eckert (DE) Secon (DE), Steinbeis Transfer Center for Refrigeration and Air Conditioning – ST2K (DE), Valerius-Füner-Stiftung (DE) și Verbund der Stifter of Karlsruhe University of Applied Sciences (DE). De la mecanică, la biomecanică, tehnologii sustenabile de producere și stocare a energiei, la tehnologii alimentare, tratarea și epurarea apei, la conservarea biodiversității, 40 de studenți din Elveția, Franța, Germania si Romania vor capătă o viziune holistică referitoare la dezvoltarea comunităților durabile.

În perioada 24-28 iulie, Școala de Vară va include o serie de prelegeri și sesiuni interactive, susținute de experți în domeniu din România Elveția, Germania și Franța. Nu vor fi excluse întâlnirile cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și din țară (Schaeffler România, Danfoss, Stabilus). În program sunt incluse și vizite la Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, dar și activități la Muntele Piatra Mare (biodiversitate) și Viscri (Fundația Mihai Eminescu, stația ecologică de epurare, comunități sustenabile).

Pentru a face această experiență accesibilă cât mai multor oameni posibil, a fost inclusa și opțiunea de a participa la sesiunile online gratuit.

„Ne dorim să încurajăm cât mai mulți oameni să se alăture acestei inițiative și să devină părtași în eforturile noastre de a crea un viitor mai sustenabil. Dacă sunteți interesați să învățați despre soluții durabile și să vă implicați în comunitatea noastră, vă îndemnăm să vă înregistrați la International summer school on sustainability_from biodiversity to energy, biomechanical and artificial intelligence”, au transmis organizatorii.

Împreună, putem proteja mediul înconjurător și construi un viitor mai bun pentru generațiile următoare.

Link program: https://mecanica.unitbv.ro/ro/stiri-si-evenimente/602-international-summer-school-on-sustainability.html

Link înregistrare pentru participare online: https://www.eventbrite.co.uk/e/keynote-lectures-international-summer-school-on-sustainability-brasov-tickets-681884012437?aff=oddtdtcreator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.