Scripcaru a propus, consilierii au aprobat: Jaf din bugetul Brașovului – Chiria amețitoare plătită pentru Liceul de Muzică

Scandalos ce fac aleșii Brașovului cu bugetul orașului. Consilierii locali au acceptat plata unei chirii de 31.000 de lei pe lună pentru clădirea în care funcționează Liceul de Muzică din Brașov. Proiectul de hotărâre întocmit de primarul George Scripcaru a fost abrobat fără discuții de consilieri. O chirie de 6.500 de euro pe lună pe care brașovenii o vor plăti lunar către Asociaţia Comunitatea Surorilor Franciscane – Sub Ocrotirea Sfintei Familii Mallersdorfi, proprietarul imobilului.
Clădirea în care funcționează Liceul de Muzică a fost retrocedată actualului proprietar pe 12 decembrie 2018. Anul acesta la sfârșitul lunii octombrie a fost semnat și procesul verbal de predare-primire a imobilului. S-a convenit asupra sumei de 31.000 de lei, pentru ca Liceul de Muzică să-și desfășoare în continuare cursurile acolo, chirie propusă rapid de primar și acceptată fără vreo ezitare de consilierii locali. Normal, doar este vorba despre bugetul Brașovului nu despre cel propriu.
Din decembrie 2018, când a fost retrocedat imobilul și până astăzi a trecut fix un an, timp suficient pentru amenajarea unui alt spațiu din fondul locativ al Brașovului, mă rog, ce a mai rămas din el în urma jafului la care regia a fost supusă. O altă soluție era construirea unei clădiri noi pe terenul municipalității, iar suma ar fi fost amortizată prin chiriile aferente a doi ani (calculul nu include și șpăgile). Iar o altă variantă ar fi fost cumpararea imobilului de la Asociaţia Comunitatea Surorilor Franciscane. Oricare dintre cele trei variante prezentate ar fi fost mult mai puțin păguboasă decăt plata chiriei lunare de 6.500 de euro pe lună.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.