Scripcaru dă cu ‘flit’ Băncii Mondiale și scoate Brașovul de pe linia finanțărilor: Iată dovada

Este incredibilă perseverența cu care George Scripcaru face rău Brașovului. Astăzi, Scripcaru a reușit să scoată Brașovul din proiectele de finanțare cu Banca Mondială, absentând nemotivat de la întâlnirea programată la București. Evenimentul a fost anunțat în urmă cu o săptămână la inițiativa Băncii Mondiale, care i-a invitat pe primarii Asociației Municipiilor din România, din care și Brașovul face parte, să vină cu proiecte serioase de dezvoltare în vederea finanțării de către Banca Mondială, pentru perioada 2021-2027. Un eveniment pe care niciun primar din Asociația Municipiilor din România nu l-a ratat.


Doar Brașovul a întors spatele acestui eveniment, George Scripcaru aducând o ofensă de neiertat înalților funcționari ai Băncii Mondiale. O obrăznicie pentru care locuitorii Brașovului vor plăti scump în următorii 7 ani, pentru că Brașovul va fi exclus din toate proiectele de finanțare venite prin Banca Mondială. În vreme ce orașele din România se vor dezvolta pe bani veniți de afară, Brașovul, și așa foarte înapoiat comparativ cu alte municipii din Transilvania, va privi neputincios cum pierde competiția cu urbele conduse de primari cu capul pe umeri.
Se naște fireasca întrebare: ‘De ce a refuzat Scripcarul un asemenea eveniment?’. În mod cert, niciun motiv nu este destul de întemeiat pentru a scuza o asemenea lovitură pentru Brașov. Dar la George Scripcaru se poate. Primarul Brașovului a considerat că este mai important să-și scape pielea în scandalul dopajului de la Corona. Pielea lui și pe a celor din conducerea clubului, numiți pe criterii politice și care acum trebuie să răspundă în fața forurilor internaționale pentru doparea sportivilor brașoveni. Niște copii nevinovați, victime ale lăcomiei potentaților din fruntea Brașovului.
Deși știa de întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale de la București, stabilită pentru 10 decembrie ora 9.00, Scripcaru a convocat ședința de Consiliu Local de la ora 13.00. În convocator, Scripcaru a avut grijă să treacă și motivul care făcea această ședință de neamânat, un abuz pus la cale de primar: aruncarea cheltuielilor juridice pentru scandalul de dopaj de la Corona în seama bugetului local.


Asta în condițiile în care Clubul Corona Brașov are propriul jurist angajat, plătit regește de la bugetul local.
Altfel spus brașovenii trebuie să plătească pentru tâmpeniile făcute în nume propriu de cei din conducerea Corona Brașov cu sprijinul Primăriei Brașov.
Și dacă tot am adus vorba, ar merita să reamintim că nici conducerea clubului, nici George Scripcaru și nici reprezentanții din Consiliul Local, responsabili cu Corona Brașov nu și-au prezentat public scuze sportivilor cărora le-au compromis, probabil, cariera, dar și brașovenilor, pe obrazul cărora au aruncat o asemenea rușine fără precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.