Se apropie Crăciunul? Nu tăia porcul dacă există această interdicție, riști închisoarea

Atenţie! Nerespectarea măsurilor privind prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase la animale pot constitui fapte de natură penală.

În contextul identificării unor focare de pestă porcină africană pe raza judeţului Covasna, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna vă aduce la cunoştinţă faptul că sacrificarea, comercializarea şi transportul porcilor domestici, în timpul unei interdicţii impuse de o autoritate competentă a statului, pe fondul existenţei unui risc al dispersării virusului şi dacă aceste activităţi au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, pot constitui infracţiuni şi se pedepsesc conform art. 355 alin. (1) din Codul Penal, astfel:

„Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

În consecinţă, chiar şi nerespectarea măsurilor impuse referitoare la modul de adăpostire/izolare a animalelor în cauză pot, de asemenea, constitui fapte de natură penală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna adresează tuturor cetăţenilor rugămintea de a respecta cu stricteţe măsurile impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu pentru oprirea răspândirii virusului şi prevenirea apariţiei de focare noi.

În cazul în care identificaţi animale ce prezintă simptome suspecte de boală, vă adresăm rugămintea de a contacta de urgenţă medicul veterinar sau reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.