Senatul a votat majorarea cu până la 50% a grilei de impozitare pentru locuințe

Senatul a votat astăzi aprobarea OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, dar marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 – 0,2. Proiectul de lege a fost votat cu 67 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi o abţinere. Senatorii USR şi AUR au votat împotrivă.

Senatorii au menţinut textul din Codul Fiscal în privinţa cotelor de impozitare, care sunt cuprinse intre 0,08 şi 0,2% însă au modificat valoarea impozabilă a imobilelor, care se va calcula în funcţie de materialele din care sunt construite. Astfel, pentru clădirile rezidentiale şi cele anexa, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a cladirii, potrivit news.ro.

Citeste și:  Brașovenii vor plăti mai mult cu 1,22 lei/ mc de apă, începând din 2023

Cota impozitului pe cladiri se stabileşte prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, aceastii atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.