Sens giratoriu suspendat pe DN 1, la Predeal: O soluție pentru aglomerația din Valea Prahovei

CNAIR a anunțat lansarea unei viitoare licitații pentru execuția unui sens giratoriu suspendat la Predeal, pe DN 1, în intersecția cu DN 73A (drumul spre Pârâul Rece). Proiectul are ca scop fluidizarea traficului în zonă, un punct cunoscut pentru aglomerația frecventă, mai ales în sezonul turistic.

Sensul giratoriu va fi construit deasupra intersecției existente și va avea patru accese. Circulația se va desfășura pe două benzi, cu o rază exterioară de 35 de metri și una interioară de 21,8 metri.

„Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Citeste și:  Lansarea terminalului modernizat de la gara Brașov în Data de 11 Mai 2024

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 130 de milioane de lei, iar durata de execuție este de 30 de luni. Licitația va fi lansată în primăvara anului 2024, iar lucrările ar trebui să înceapă la finalul anului.

Se estimează că sensul giratoriu suspendat va reduce semnificativ timpul de așteptare în trafic din zonă. De asemenea, proiectul va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere și la reducerea poluării.

Realizarea sensului giratoriu suspendat de la Predeal face parte dintr-un plan mai amplu al CNAIR de modernizare a DN 1. Aceste proiecte vor contribui la îmbunătățirea semnificativă a infrastructurii rutiere din Valea Prahovei, o zonă cu un trafic intens, mai ales în sezonul turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.