Serviciul Public Local Salvamont Brașov a intervenit la 2 cazuri. O turistă și un practicant de downhill

Astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 2 cazuri. Un practicant al ciclismului montan, echipat corespunzator, a cazut pe traseul Blue Line si a suferit un traumatism de membru superior, in zona umarului. O alta persoana, care se plimba pe partia Drumul Rosu, a alunecat din cauza incaltarilor improprii unei drumetii, suferind un traumatism de membru inferior, in zona gleznei. Ambele persoane au necesitat transfer catre unitatea spitaliceasca, fiind preluate de echipaje SMURD.

Readucem in atentia turistilor importanta folosirii unei perechi de incaltari adecvata pentru orice plimbare in zona montana. Pe langa faptul ca talpa lor este conceputa special pentru a oferi o aderenta sporita pe suprafete specifice, latimea si inaltimea mai mari asigura o stabilitate superioara a gleznei, reducand considerabil riscul de alunecare si accidentare. Totodata, recomandam folosirea traseelor montane marcate, in detrimentul partiilor de schi. Chiar daca in cazul celor din urma deplasarea poate parea mult mai facila, inclinatia si acoperirea lor cu iarba sau pietre instabile le fac mult mai periculoase.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.