Sfânta Lumină va fi adusă din nou în România

Tradiția aprinsă de Patriarhul Daniel în 2009 continuă: Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim și anul acesta.

Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, va fi cel care va aduce Lumina Sfântă în țară sâmbătă, 4 mai 2024. Delegații eparhiilor Patriarhiei Române o vor primi la Aeroportul Internațional Otopeni, urmând ca mai apoi să fie distribuită în toate parohiile din România, prin intermediul centrelor eparhiale și al protopopiatelor.

Mitropolia Basarabiei va primi, de asemenea, o parte din Sfânta Lumină, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care o va duce de la București la Chișinău.

Momentul solemn al primirii Sfintei Lumini la Catedrala Patriarhală va avea loc în aceeași seară, în jurul orei 19.00, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Citeste și:  Un nou pas spre Autostrada Brașov-Ploiești! Guvernul aprobă indicatorii tehnici pentru secțiunea Cristian-Codlea

Sărbătoarea Paștelui se apropie, aducând cu ea lumina speranței și a credinței. Aducerea Sfintei Lumini în România este un moment de mare bucurie pentru toți creștinii ortodocși, o reînnoire a credinței și un simbol al biruinței vieții asupra morții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.