Sfaturile salvamontiștilor brașoveni pentru turiștii care urcă pe munte

Salvamontiștii brașoveni au lansat un apel pentru turiștii care, profitând de relaxarea restricțiilor, s-au hotărât să ia drumul muntelui.

Salvatorii îi avertizează pe amatorii de drumeții că după o lungă perioadă de izolare în case, condiția fizică ar fi putut fi afectată, astfel că un prim sfat le cere turiștilor să nu se forțeze inutil.

În plus, amatorii de drumeții sunt sfătuiți să se informeze cât mai bine asupra traseului pe care aleg să-l parcurgă și să-și lase timp suficient pentru străbaterea acestuia.

Totodată, având în vedere că unitățile de alimentație publică de pe munte sunt închise, turiștii sunt sfătuiți să-și facă provizii suficiente de apă și alimente.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Totodată, din rucksack nu trebuie să lipsească hainele groase, care să-i ajute pe excursioniști să facă față oricăror intemperii.

Și, subliniază salvamontiștii, turiștii trebuie să se asigure că au telefoanele încărcate complet, pentru a putea să le ceară ajutor salvatorilor în caz de pericol.

„In contextul in care unitatile de alimentatie publica(cabanele montane) raman inchise, va rugam sa va planificati iesirile in natura tinand cont de faptul ca nu veti putea cumpara alimente sau bauturi, transportati destule lichide si alimente in rucksack pentru o zi de deplasare precum si echipament/haine adecvat/e posibilitatii de a fi surprinsi de intemperii.
Informati-va asupra conditiilor traseului ce doriti sa-l urmati (distanta/dificultate), alocati timp suficient deplasarii.
Instiintati apartinatorii asupra traseului propus a fi strabatut
Asigurati-va ca aveti posibilitatea de alertare in caz de accident, telefoane mobile incarcate complet si daca este posibil in retele diferite.
Nu va fortati inutil dupa o perioada lunga de restrictii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.