„Silvia”, prințesa Csárdásului, vine sâmbătă, la Opera Brașov!

Sâmbătă, 18 iunie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, publicul este invitat să se bucure de spectacolul cu opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán și să se încarce cu voioşia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”.

Premiera mondială a avut loc pe 17 noiembrie 1915, la Teatrul Johann Strauss din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach şi revăzut apoi de István Békeffy şi Kellér Dezső; premiera operetei „Silvia” de la Opera Brașov – iunie 2012. Titlul iniţial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și este cea mai apreciată lucrare a compozitorului maghiar. Cu amestecul său de teme serioase, dialog spumos și o partitură vibrantă, „Silvia” este o bijuterie a operetei, care este la fel de proaspătă astăzi ca acum mai bine de un secol.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

În concepţia regizoral-scenografică a versiunii braşovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viaţă a cabaretului unguresc, precum şi opulenţa palatelor vieneze. Silvia – Prinţesa Ceardaşului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăţie, dar şi de convenţii, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră şi o aplaudă seară de seară.

Invitați special în spectacolul de sâmbăta aceasta sunt doi artiști, mezzosoprana Gabriela Hazarian (în rolul Cecilia) și baritonul Nicolae Zaharia (în rolul Feri von Kerekes), care și-au legat, vreme de zeci de ani, destinul artistic de cel al Operei Brașov. Alături de ei, în distribuție, îi veți putea urmări pe soliștii Operei Brașov: Silvia – Mădălina Bourceanu, Edwin – Alexandru Aghenie, Stazi – Corina Klein, Boni – Liviu Iftene, Prinţul Leopold Maria – Ion Tașcă, Mişka – Lorand Cristian, Generalul von Rohnsdorff – Paul Tomescu, Arhiducele – Ștefan Schuller, Notarul Kiss – Dorin Iuga, Martorii – Cristian Dicu, Emil Dumbravă, Daniel Vâlcoci, Leontina – Mariana Tomescu, Cristina – Irina Iftene (debut), Carolina – Rodica Iuga, Fetițele vesele – Alina Ichim, Mădălina Lucaciu, Mihaela Marele, Anca Panait. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Ioan-Dorin Coșeriu. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Invitați special în acest spectacol sunt doi artiști, mezzosoprana Gabriela Hazarian și baritonul Nicolae Zaharia, care și-au legat, vreme de zeci de ani, destinul artistic de cel al Operei Brașov.

• Spectacolul durează trei ore și 10 de minute și are două pauze.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.