Simone Tempestini a câștigat cea de-a cincizecea ediție a Raliului Brașovului


Echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu a câștigat Tess Rally Brașov powered by Pro-X, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021. La volanul unei Skoda Fabia R5, Simone Tempestini a dus un foarte frumos duel cu Mads Østberg, campionul mondial WRC-2, până cu două probe înainte de final. Atunci, motorul Citroen-ului C3 Rally2 pilotat de norvegian a cedat, forțându-l să abandoneze. Bogdan Marișca a avut de muncit pentru locul secund, încheind la doar 7,2 secunde în fața ocupantului ultimei poziții pe podium, Sebastian Barbu.

Cea de-a 50-a ediție a Raliului Brasovului a avut toate ingredientele unui eveniment automobilistic de succes: atât probe noi cât și unele clasice, o specială desfășurată pe timp de noapte, condiții meteo schimbătoare, suprafețe de rulare cu diverse grade de aderență și 82 de echipaje la start, printre care cvintuplul campion național Simone Tempestini și campionul modial WRC-2, Mads Østberg.

Pilot de uzină Citroen Racing, alături de care va participa și în acest sezon al campionatului mondial, Mads Østberg a concurat pentru prima dată în Romania. Acesta era văzut ca principal favorit la victoria de la Brașov, însă Simone Tempestini i-a făcut o concurență foarte puternică. După ce Tempestini a fost mai rapid cu o jumătate de secundă pe prima specială, Østberg le-a câștigat pe următoarele trei, având un avans de 7,8 secunde înainte de proba finală de vineri, Poiana în urcare, desfășurată la lumina farurilor. Multiplul campion național al României a reușit să îl învingă pe norvegian atât pe ultima probă de vineri cât și pe prima de sâmbăta, renumita Babarunca, apropiindu-se la doar 3,6 secunde de prima poziție.

Din păcate, duelul spectaculos al celor doi s-a încheiat prematur, Mads Østberg fiind nevoit să abandoneze din cauza cedării motorului mașinii de concurs cu doar două probe rămase de parcurs. Simone Tempestini a mers fară probleme până la final, reușind cea de-a șaptea victorie consecutivă în Raliul Brașovului, de data asta cu un avans de peste un minut și jumătate.

A treia poziție a clasamentului a fost foarte disputată în prima zi de concurs, iar abandonul lui Østberg de sâmbăta a crescut și mai mult miza. Cu o mașină nouă, un Ford Fiesta Rally2, Bogdan Marișca a reușit să îi țină piept foarte determinatului Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5). Fiecare dintre aceștia a reușit să își adjudece câte o victorie de specială sâmbăta, însă superioritatea lui Marișca pe proba dublă Babarunca / Muntele Roșu a inclinat balanța în favoarea acestuia. Așadar, Simone Tempestini a fost însoțit pe podium de colegul de echipă, Bogdan Marișca, și de Sebastian Barbu.

Revenit în campionat, Adrian Răspopa a încheiat Tess Rally Brașov powered by Pro-X pe a patra poziție, în fața lui Dan Gîrtofan. Acesta din urmă a început bine raliul însă a pierdut peste un minut pe a doua specială după ce levierul cutiei de viteze a cedat, cazând mult în clasament. În restul întrecerii, Giri a făcut o luptă de recuperare, încheind în final al cincelea. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, Istvan Soos a fost cel mai bine clasat pilot al unei mașini ce nu face parte din categoria R5/Rally2. Pe lângă locul șase al clasamentului general, pilotul brașoveanul a obținut și victoria clasei 11, unde a fost urmat, pe o mașină similară, de Bogdan Năstase.

Bogdan Cuzma (Skoda Fabia R5) a terminat cu al șaptelea timp, în fața lui Andrei Gîrtofan (Subaru Impreza STi N15), învingătorul clasei RC2N. În urma lui Gîrtofan junior, în această categorie s-au clasat Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo X) și Răzvan Trisnevschi (Mitsubishi Lancer Evo IX). Norbert Maior a avut un parcurs foarte bun cu noul Citroen DS3 R3T Max însă o defecțiune tehnică nu i-a permis să parcurgă ultima probă de vineri. Talentatul pilot a revenit sâmbătă, câștigând categoria destinată automobilelor cu două roți motrice. Radu Necula a câștigat Cupa Suzuki Swift iar Dragoș Popa a învins în Cupa Dacia.

Tess Tess Rally Brașov powered by Pro-X a fost organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilsim Sportiv și se desfășoară cu sprijinul:

TESS, distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert și Pro –X în calitate de parteneri principali.

TELL Security Sistem, BOB Motorsport, Brintex, Zizin, Cylon Motorsport, Omniasig, Auto Chelu au fost parteneri oficiali.

Infinity Trophy, MEDECOM Brașov, Silnef Security, Comprest sunt parteneri ai evenimentului.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X a fost găzduit de Coresi Shoppng Resort, Hotel Ambient, Universitatea Brașov – Aula Universității.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X a fost susținut de Consiliul Judetean Brașov, Consiliul Local și Primăria Brașov, de Consiliul Local și Primăria Făgăraș,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.